Betty von Klagenfurt

Betty von Klagenfurt sökte upp oss på vårkanten 1989 för att hon ville få ut mer skoj av livet.

Att äga en koffertfabrik kan förvisso vara lönsamt och Betty levde verkligen ett bekvämt liv tillsammans med sin make Konrad och deras sju pekingeser Viffy, Piffy, Ziffy, Liffy, Chiffy, Triffy och Bob. Men Betty tyckte ändå att det var något som saknades. Eller rättare sagt; hon visste vad som saknades men hade inte riktigt de ekonomiska resurserna för att förverkliga sin stora dröm.

Ganska exakt fem år senare gick allt i lås, efter att vi hjälpt henne placera överskottet från koffertfabriken; Betty köpte en Ferrari formel 1 årsmodell 1977 och begav sig omedelbart ner till vägen mellan Jonstorp och N Varalöv (en nästan spikrak sträcka på ganska precis 12 kilometer), ringde tre kamrater från motorklubben Järnet och varvade upp sin röda Ferrari intill kamraternas Corvette 1964, Camaro 1972 och Volvo 245 1978. Tolv komma fem sekunder senare var Betty framme i Jonstorp och hann i lugn och ro sätta på kaffet innan pojkarna kom fräsande i sina vrålåk drygt åtta minuter senare.

”Tack, Vågen. Det var det roligaste jag har gjort i hela mitt liv”, skrattade Betty efteråt med en liten tår i ögonvrån. (Oklart om det berodde på fartvinden eller ren och skär lycka.)

Tillbaka till Drömfabriken